Biyosidal Ürünler Mevzuatı Eğitimi
22 Ocak 2025 | 10:00 - 23 Ocak 2025 | 16:00
EĞİTİMİN AMACI:
Bu eğitimde, Biyosidal Ürünler Yönetmeliği ve AB mevzuatına uyum süreçleri hakkında temel bilgiler ile Ruhsat başvuru dosyaları hazırlanırken dikkat edilmesi gereken konular, eksiklik yazılarının değerlendirilmesi/düzeltilmesi ile ilgili bilgiler anlatılmaktadır. Eğitim programı içerisinde ayrıca, Biyosidal Ürünler Yönetmeliği Ek-6 kapsamında Risk Değerlendirme Hesaplamaları örneklerle anlatılmaktadır.
- Halk sağlığı alanında kullanılan Biyosidal ürünler, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü sorunluğundadır.
- İnsan vücuduna doğrudan temas eden Biyosidal ürünler Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumunun görev, yetki ve sorumluluk alanları içerisindedir (Ürün grupları Tip 1 ve Tip 19).
EĞİTİM İÇERİĞİ :
Bu eğitimde, Biyosidal Ürünler Yönetmeliği ve AB mevzuatına uyum süreçleri hakkında temel bilgiler ile Ruhsat başvuru dosyaları hazırlanırken dikkat edilmesi gereken konular, eksiklik yazılarının değerlendirilmesi/düzeltilmesi ile ilgili bilgiler anlatılmaktadır.
Eğitim programı içerisinde ayrıca, Biyosidal Ürünler Yönetmeliği Ek-6 kapsamında Risk Değerlendirme Hesaplamaları örneklerle anlatılmaktadır.
PROGRAM :
- Biyosidal Ürünler Mevzuatı
- SB Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kapsamında yer alan Biyosidal ürünler
- Titck Kozmetikler Dairesi Başkanlığı kapsamında yer alan Biyosidal ürünler (Ürün Tipi 1 ve 19)
- Biyosidal Ürün Ruhsat Dosyalarının Hazırlanması
- Dosya içeriği
- Ek-IIB Ortak Temel Veri Seti
- Ek-IIA Aktif Madde Dosyası
- Ürün gruplarına göre yapılması gereken analizler
- Biyosidal Ürünler Ruhsat Başvurularında dikkat edilmesi gereken konular
Biyosidal Ürünlerin üretimi, satışa sunulması ve kullanımında üretici firmaların sorumlulukları - Biyosidal Yönetmeliği ve Ürün gruplarına göre etiket bilgilerinin hazırlanması
- Biyosidal Ürünler yönetmeliği EK-VI Risk Değerlendirme Raporu
- Risk Değerlendirme Hesaplamaları ve Raporlanması
- Risk Değerlendirme Hesaplamaları için Örnek Çalışmalar
KATILIMCI PROFİLİ : Biyosidal, Dezenfektan, Hijyen ürünleri üreten iş yerlerinde, ruhsatlandırma, üretim, AR&GE, kalite, ürün güvenliği vb. birimlerde görev yapan kimya mühendisi, çevre mühendisi, kimyager, biyolog ve diğer ilgili teknik personel ile, bu iş yerlerinde imalattan sorumlu müdür olarak çalışanlar, ruhsat dosyalarını hazırlayan, kontrol eden, onaylayan kişiler ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar.
EĞİTİM SÜRESİ : 2 gün