Kozmetik Mevzuatı ve Kozmetik Ürünler Yönetmeliği, Uygulama Eğitimi
18 Şubat | 10:00 - 19 Şubat | 16:00
Kozmetik Mevzuatı ve Kozmetik Ürünler Yönetmeliği, Uygulama Eğitimi
Eğitimin Amacı:
Eğitim programında, kozmetik sektörü paydaşlarına yol göstermek amacıyla, Kozmetik Ürünler Yönetmeliği, Kılavuzları ve Ekleri üzerinde uygulamaya alınan, güncellemeler ile dikkat edilmesi gereken konular sunulmaktadır.
SB Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kozmetik Ürünler Dairesi Başkanlığı tarafından AB 1223/2009 Kozmetik Tüzüğü ile uyum kapsamında hazırlanmış olan “Kozmetik Ürünler Yönetmeliği (RG.-08.05.2023/32184)” ve “Kozmetik Ürün Güvenlilik Değerlendiricisine, Eğitimine ve Belgelendirilmesine İlişkin Kılavuz (22.03.2024)” gerekliliklerine göre uygulamaya alınmış olan güncellemelerin sunulması amaçlanmaktadır.
Bu eğitim bilgilendirme amaçlı olup güvenlik değerlendirici sertifikası yerine geçmez.
- Uygulamalı Güvenlilik Değerlendirme Hesaplamaları, kozmetik ürünlerin içerik ve iddiaları ile ilgili değişiklikler, güncel mevzuat gereklilikleri ile AB Kozmetik Mevzuatı ile uyum süreci ile ilgili gelişmeler de anlatılmaktadır.
- Eğitim programı, TİTCK Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığının yayımladığı Kozmetik Ürünler Yönetmeliği, Ekleri ve Kılavuzları doğrultusunda oluşturulmuştur.
Sorumlu Kişi, yürürlükte olan Kozmetik Ürünler Yönetmeliği, ekleri ve kılavuzları ile ilgili tüm duyuruları takip etmek, belirtilen koşullara ve sürelere uygun hareket etmekle yükümlüdür.
Eğitim programı aşağıdaki konuları içermektedir;
- Ülkemiz ve AB mevzuatı, uygulamaları ve güncellemeler
- Kozmetik ürünler yönetmeliği gereklilikleri
- Sorumlu Kişi, İthalatçı, İmalatçı ve Dağıtıcı tanımları, görev ve yükümlülükleri
- Sorumlu Teknik Eleman görev, yetki ve sorumlulukları,
- ÜTS Genel Bakış
- Kozmetik İyi Üretim Uygulamaları (Kozmetik GMP genel bakış)
- Kozmetik Ürünlerin Ambalajları ve Etiketleri Üzerinde Yer Alması Gereken Bilgiler
- Kozmetik Ürün Analizleri
- Kozmetik Ürün Tanıtımları/İddiaları
- Kozmetik Ürünler ile sınır teşkil eden ürünler
- Kozmetik Ürün Güvenlilik Değerlendirme Raporu içeriği, kapsamı
- Kozmetik Ürünlerde Güvenlilik Değerlendirme hesaplamaları, hesaplamalar için gerekli verilerin belirlenmesi ve veri tabanlarının kullanılması
Katılımcı Profili: Kozmetik ürün üreten, fason üreten/ürettiren, dağıtımını yapan, ihraç veya ithal eden iş yerlerinde, ruhsatlandırma, yasal işlemler, üretim, laboratuvar, araştırma-geliştirme, kalite kontrol, kalite yönetim, ürün güvenliği vb. alanlarda görev yapan teknik personel (Doktor, Eczacı, Toksikolog, Kimya Mühendisi, Biyomühendis, Kimyager, Biyokimya, Biyoloji veya Mikrobiyoloji bölümü mezunları) ile, bu iş yerlerinde Sorumlu Yönetici, Ürün Güvenlik Değerlendirme Sorumlusu olarak çalışanlar ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili kişiler
Eğitmenler: Hadiye ÇADIRCI, Semih ÖNAL